Marrylinn Hendriks

Marrylinn Hendriks

Per 1 januari zal GV Pro Patria Zoetermeer vertegenwoordigd worden door 3 turnsters in 2 verschillende nationale selecties van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Hiermee versterkt Pro Patria haar positie als opleidingscentrum door het talentontwikkelingsprogramma van de laatste jaren.

 

Jong Oranje

Marrylinn Hendriks heeft tijdens het nationale kampioenschap voor teams de puntenlimiet bereikt voor directe opname in de jong oranje selectie. De 13-jarige turnster van GV Pro Patria Zoetermeer liet hierna op een nationale test zien nog meer mogelijkheden te hebben om haar programma in de toekomst uit te breiden. Marrylinn begon 5 jaar geleden aan haar opleiding tot turnster op het hoogste niveau na een overstap van haar toenmalige club Donar in Den Haag. De komende periode zal in het teken staan van kwalificatie voor het Europese kampioenschap dat in 2020 in Parijs gehouden wordt.

 

Oranje Jong Talent

Ook jongere turnsters van Pro Patria hebben zich via testen weten te plaatsen voor een nationale selectie, te weten die voor Oranje Jong Talent (OJTS). Rebecca Scheffer stapte na een samenwerkingsperiode 3 jaar geleden over van haar toenmalige club Devona Wateringen en zal per 1 januari worden opgenomen in de OJTS. Ook Joyce Raaijmakers, die sinds 3 jaar het talentontwikkelingsprogramma bij de A-lijn van Pro Patria volgt, heeft zodanig gepresteerd dat zij een plek in deze selectie toegewezen krijgt.

Joyce Raaijmakers  Rebecca Scheffer 
 Joyce Raaijmakers  Rebecca Scheffer

Gymworld

Momenteel traint de topsportselectie van Pro Patria in de verouderde turnhal die deel uitmaakt van de Noordwesterhal. Ondanks een brand, verbouwing en verouderde materialen worden er hoge prestaties geleverd. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de nieuwe accommodatie aan de Amerikaweg in Zoetermeer. De verwachting is dat met deze schitterende, moderne accommodatie nog een sprong voorwaarts gemaakt kan worden.

 

Foto’s van Marrylinn Hendriks en Joyce Raaijmakers: Copyright: Jaimy Bordewijk

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-