20191217 112457Kai Sei karateka Vashisjt en Marin zijn geslaagd voor de landelijke danexamens van de Karate-do Bond Nederland. De examens werden afgelopen zondag, 15 december, gehouden in Harderwijk.

Vashisjt Sitaldin ging op voor het 1e dan examen. Als eerste werd het onderdeel kihon-waza (basistechnieken) getoetst, gevolgd door renraku-waza (gecombineerde technieken). Het derde onderdeel, voor velen het meest spannende, was kata (stijlfiguur). Het vierde onderdeel betrof kumite (partnervormen), welke Vashisjt met partner George Karapetjan uitvoerde. Het examen werd afgesloten met jiyu-kumite (sparring). Na een intensieve trainingsperiode met leraar en KBN-examinator Alex Janssen, legde Vahsisjt een zeer goed examen af. Hierdoor kon hij na afloop van het examen, naast een aantekening in het paspoort, het diploma en de zwarte band in ontvangst nemen.

Marin Hagenaar ging in de ronde daarna op voor het 2e dan examen. De eerdere beschreven vijf onderdelen werden getoetst, met daarbij andere kata en kata toepassing (uitleg van de kata). Na een hele goede voorbereiding wist Marin met examenpartner en zus Sarah een goed examen af te leggen. De 2e dangraad was hiermee behaald. Het totaal aantal karate dangraadhouders bij Kai Sei komt hiermee op 24.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-