image0Vier sporters van Budoschool Yotosama uit Zoetermeer werden door het Topsport Management van de Judo Bond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu in Abu Dhabi. De Zoetermeerders behaalden 3 keer brons en eindigden allemaal in de top 5 ranking.


Gedurende 10 dagen was de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten het decor voor het WK voor verschillende leeftijdscategorieën, Aspiranten, Junioren, Volwassenen en Masters.
Kars van den Boogaard behaalde het brons bij de Heren -18 jaar -60 kg door na een vrijloting de Europees Kampioen Bitzanakis te verslaan. In de halve finale versperde de Roemeen Tifrea de weg naar goud waarna om het brons Boglut, eveneens uit Roemenië, werd verslagen.


Ook Tom Molenaar behaalde het brons bij de Junioren -21 jaar -69 kg. Als nummer één geplaatste werd in de kwartfinale vice-Europees Kampioen Pirnat (Slo) verslagen waarna Nurmukhanbetov (Kaz) met een paar punten verschil de betere was. Om het brons werd landgenoot de Beer verslagen. Bij de Volwassenen had Anne van der Brugge (-63 kg) in de eerste ronde pech tegen de Russin Surdakova waar een straf de wedstrijd bepaalde. Via zeges op Huang (Tpe), van Rijn (Ned) en Perrine (Mau) mocht Anne voor brons opnieuw tegen Surdakova, die nu wel werd verslagen en Anne het 3e brons voor Yotosama binnen haalde!


Dominique Oost was bij de Junioren Dames -57 kg zeer dichtbij eremetaal. In de eerste ronde werd er verloren van Suteu (Roe) maar in de herkansingronde won zij van de Europese nummer 3 Szumska (Pol) en om het brons tegen de Europese Kampioene Simcic (Slo) gooide een diskwalificatie roet in het eten en eindigde Dominique op een verdienstelijke 5e plaats.

 

Mede door de Sponsoren GameCity Zoetermeer, BPD, Machinefabriek AGK, Meubelfabriek Zaal, Dutchwyse, Mammut, Indo Snacks, Nagelsalon Miranda, Diëtiste praktijk Goldsmith en Stomerij Gigant konden deze sporters samen met hun Trainer/Coach John Zwalve afreizen naar Abu Dhabi.

Foto: Kars vd Boogaard, Dominique Oost, Anne vd Brugge en Tom Molenaar.

-advertenties-

-goede doel-