FCZ JO15Na 5,5 jaar weer eens een echte officiële derby in Zoetermeer tussen de 2005-talenten van FC Zoetermeer en DWO. De loting had uitgewezen dat de wedstrijd op het terrein van FC Zoetermeer in Rokkeveen gespeeld zou worden.

FC Zoetermeer die vanuit achteren wil voetballen en DWO die veelvuldig de lange bal hanteert, 2 verschillende speelstijlen die altijd voor vermaak en strijd zorgen.
Bij beide teams was de spanning van de wedstrijd te zien. FC Zoetermeer kreeg de eerste kansen om te scoren. DWO probeerde zowel op rechts als links hun snelle spitsen te bereiken maar dit werd goed afgedekt door beide backs van FC Zoetermeer. In de 26ste minuut maakte FC Zoetermeer een fout op links waarbij DWO de afvallende bal kon intikken, dit betekende de 0-1.


In de 2e helft begon FC Zoetermeer in een andere samenstelling, hetgeen meer druk gaf op de verdediging van DWO. Maar een echte kans om de 1-1 te maken bleef uit en uit een vermeende handsbalsituatie kwam de 0-2. FC Zoetermeer bleef de aansluittreffer zoeken maar verzuimde zelf deze te maken. Een buitenspel-doelpunt dat werd afgekeurd, al dan niet terecht, hielp ook niet mee. Afgelopen zaterdag kregen de FC Zoetermeer jongens met de keiharde voetbalwet te maken ‘als je zelf verzuimd om te scoren dan doet je tegenstander het wel’. FC Zoetermeer bleef aanvallen en DWO loerde op de counter. In een mooie counter kon hier de 0-3 uit worden gemaakt.
Niet veel later kwam het doelpunt van de wedstrijd door de spits van FC Zoetermeer. Met een mooi afstandsschot die wegdraaide van de DWO-keeper hoog in de kruising kon FC Zoetermeer de eer nog redden.


DWO kreeg nog een cadeau van FC Zoetermeer wat de eindstand 1-4 opleverde en waardoor DWO doorgaat in de beker en FC Zoetermeer zich helemaal kan richten op de competitie.
As zaterdag gaan beide teams weer spelen voor de competitie in de hoofdklasse poule’s B en C. FC Zoetermeer moet spelen om 10.15 uur in Rotterdam tegen Leonidas. DWO moet ook uitspelen om 13.15 uur tegen Wateringse Veld Kranenburg in Den Haag.

-advertenties-

-goede doel-