marise 28 sepDe Zoetermeerse waterpolodames zijn tegen een flinke thuisnederlaag aangelopen. In een sfeervol zwembad De Veur was tegenstander ZV Haerlem veel effectiever en de enige ploeg die aanspraak mocht maken op de drie punten. Het werd 4-14.


Ondanks dat de uitslag anders deed vermoeden, kon SG WZC aardig meespelen. Onnauwkeurigheid bij balbezit in vooral de eerste periode werd de Zoetermeerse ploeg fataal. Regelmatig werden passes zomaar ingeleverd bij de tegenstander die er vervolgens vrolijk op los konden counteren. In het vervolg van het duel werden voldoende goed uitgespeelde kansen gecreëerd. De afwerking bleef slordig, waardoor WZC de aansluiting steeds meer verloor.

“We waren niet goed genoeg vanavond, maar zeker niet kansloos”, reageerde coach Ton Kloosterman. “Er zaten best mooie acties tussen en we speelden zoals we vooraf hadden afgesproken. Maar te vaak waren we slordig met ons balbezit en werden we gemakzuchtig. Door het uitblijven van onze doelpunten kon Haarlem steeds verder uitlopen en werd het nooit spannend.”

“Je kunt van ons geen wonderen verwachten”, vervolgt Kloosterman. ‘We zijn net begonnen met elkaar en ten opzichte van vorig seizoen is er best veel veranderd. Nieuwe speelsters, een andere coach en een andere speelstijl. Ik zie het alsof we aan een nieuw boek zijn begonnen. We willen graag al bij hoofdstuk zeven zijn, maar we zitten nog op de eerste bladzijde. Om te komen waar we naartoe willen, hebben we meer tijd nodig. Meer trainingen en meer wedstrijden. Maar we gaan er komen. Daar heb ik alle vertrouwen in”, besluit hij.

Volgende week zaterdag speelt SG WZC een wedstrijd in het kader van de ManMeer!-Cup. In de tweede ronde van het bekertoernooi is H.B.W. in Hilversum de volgende tegenstander. Om 20.05 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

 

SG WZC Dames 1 - ZV Haerlem 4-14, Zaterdag 28 september
Periodestanden: 0-5, 3-3, 0-4, 1-2
Doelpunten SG WZC: Marise de Groot 2, Nikkie van Veen 2
Saves keepster Lindsey Hol: 10
Foto: OttenZien/ Olaf Otten: Marise de Groot

-advertenties-

-goede doel-