DWO 2Voetbal - SV DWO gaat voor de komende twee jaar een samenwerking aan met Sparta Rotterdam op het gebied van jeugdopleiding. Dit is vandaag bekend gemaakt op de websites van beide clubs.


Op de website van DWO wordt er gesproken over een unieke samenwerking met de huidig koploper van de Keuken Kampioen divisie Sparta Rotterdam.

De overeenkomst met Sparta Rotterdam werd afgelopen vrijdag voor de wedstrijd Sparta – Jong Utrecht ondertekend. Hierbij was een delegatie van DWO vertegenwoordigd. De focus van deze samenwerking ligt bij het verbeteren van de jeugdopleiding van zowel Sparta als DWO. Camiel van Hoogstraten, opleidingsmanager van Sparta Rotterdam zei het volgende over de samenwerking met DWO: "we willen een steentje bijdragen aan het voetbal in de regio en proberen dat naar een hoger niveau te brengen. DWO past qua ligging goed bij ons en het is een sterk groeiende vereniging die ambitieus is. Dit past perfect in het plaatje".

Technisch coördinator Bjorn Raven van DWO legt uit wat de samenwerking voor DWO inhoudt: ‘we zijn blij als amateurvereniging de overeenkomst met Sparta vanavond (afgelopen vrijdag, red) te hebben bekrachtigd. We waren al langere tijd met elkaar in gesprek. De talenten die we hebben lopen als grote vereniging zijnde in de regio Zoetermeer/Den Haag zullen als eerste worden aangeboden aan Sparta. We zullen veel leren op het gebied van organisatie en structuur van Sparta en trainers van ons zullen meekijken in de keuken van Sparta waar wij veel profijt van zullen hebben.

Op voetbaltechnisch gebied zal DWO erop vooruit gaan’. In het verleden hebben al verschillende spelers van de Zoetermeerders de overstap gemaakt naar het profvoetbal, onder andere Mohammed Allach, Edwin de Graaf, Leroy Fer en Kaj Ramsteijn. In de loop van de tijd zal Sparta zichtbaar zijn in het Westerpark en teams van DWO zullen op bezoek gaan bij Sparta. DWO noemt het een mooie stap om de doelstellingen te bereiken. DWO is hiermee voor de komende twee jaar officieel opleidingspartner van de Rotterdammers.


Tekst: Dennis Molenaar

-advertenties-

-goede doel-