EK padelALTV-ers Ivo van Dijk, Hans Melaard en Roy Verdegem op de luchthaven van Helsinki

Drie tennisspelers van ALTV, die zich de laatste jaren met name hebben toegelegd op de in opkomst zijnde racketsport Padel, hebben, deel uitmakend van het Nederlands veteranen team, mooie successen behaald op een groot internationaal toernooi in Finland.

Aan het 1e Artic Padeltoernooi, voor veteranen in Helsinki namen naast Nederland ook Denenmarken, België, Duitsland, wereldkampioen Spanje en gastland Finland deel. Dit vriendschappelijk toernooi, dat van 19 januari t/m 22 januari werd gehouden was een promotietoernooi van de Internationale PadelFederatie (FIP). In een schitterende indoorlocatie met zes padelbanen werd bij een buitentemperatuur van zeven graden onder nul hartverwarmend gestreden. Het Nederlands team slaagde erin diverse prijzen in de macht te slepen.

In de categorie 45+ met ALTV-er Ivo van Dijk werd een tweede plaats behaald. De spannende finale werd maar nipt verloren van Spanje. In de categorie 50+ behaalden ALTV-ers Hans Melaard en Roy Verdegem de eerste plek door in de finale Finland te verslaan. In de categorie 55+ was er een derde plek voor het Nederlands team. In september van dit jaar wordt het officiële WK voor veteranen in Malaga gehouden. Met een groot deelnemersveld van 32 landen hopen de ALTV-ers ook dan weer te mogen uitkomen voor het Nederlands team. Zondag 25 maart houdt ALTV haar open dag. De Oranje-ALTV-ers zullen dan ongetwijfeld een demonstratie geven van deze mooie sport, die ook op het ALTV-tennispark te beoefenen is.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-