IMG 2532 copy

De 8-jarige Ayden de Jong uit Zoetermeer won dit weekend de meerdaagse wielerwedstrijd in Rijswijk. In een sterk deelnemersveld mat het lokale talent zijn krachten met de top van de nationale jeugd. De trotse Ayden pakte voor het eerst een gele leiderstrui.

Ayden fietst in de jongste jeugdklasse, en komt uit voor de Bleiswijks wielervereniging 'De Pedaalridders'. Onlangs bewees hij zijn talent door 5e te worden op het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort. Tijdens het meerdaagse toernooi van Rijswijk klopte alles voor Ayden. Hij mocht zich kampioen noemen.

Gretigheid

De meerdaagse telt verschillende wielerdisciplines, zoals een criterium, een tijdrit, een puntenkoers en een afsluitende omloop. De rijders kwamen uit in 7 leeftijdscategorieën. “Ik geniet van de gretigheid die zichtbaar afstraalt van de koersende jeugd,” aldus een enthousiaste toeschouwer. “Ik zie de vermoeidheid die onverbiddelijk toeslaat, maar het mooist is de voldoening als het finishdoek bereikt wordt. Er wordt strijdlustig gestreden op het scherpst van de snede.”

-advertenties-

-goede doel-