ikaros c chronosHet AD publiceerde 21 februari een artikel over project Ikaros, een woontoren in Meerzicht. Het project zou uit de verkoop zijn gehaald omdat er te weinig kopers interesse hadden. Zó! Zoetermeer wil van het college weten of er afspraken zijn met de ontwikkelaar van het project.

In schriftelijke vragen aan het college vraagt Ruben van der Perk, Zó! Zoetermeer, of het college op de hoogte was van het ‘stilletjes’ uit de verkoop halen van dit project. Van der Perk: “Wat is precies de oorzaak van het uit de verkoop halen? Ligt het, zoals in het artikel wordt gesuggereerd, aan de prijs van de woningen (op die locatie)? Waren er specifieke types woningen die niet verkocht werden?”
Ook wil de partij weten of er nog andere projecten in de stad het risico lopen te mislukken door een vergelijkbaar verschil in aanbod en vraag.

De woontoren in Meerzicht zou plaats gaan bieden aan 54 appartementen, op de plek van een voormalige autogarage aan het Zalkerbos. De koopappartementen variëren in grootte van 60m² tot 130m² en zijn voorzien van balkons van minimaal 12m². Op de bovenste etage zijn 3 penthouses gesitueerd met ruime terrassen. De verkoopprijzen van het project liggen tussen de 3 en 9 ton. Inmiddels is de website https://ikaroswonen.nl/ tijdelijk offline.

Foto: impressie project Ikaros, Chronos Groep

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-