De aanvraag van de gemeente Zoetermeer voor de tweede tranche van een subsidie van het Volkshuisvestingsfonds is afgewezen. De gemeente gaat nu opnieuw een aanvraag indienen voor de derde tranche, die van start gaat in februari 2024.

mz belvederebos 2De aanvraag voor de wijk Meerzicht voldeed wel aan de gestelde criteria, maar werd afgewezen omdat er teveel aanvragen waren. De subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is bedoeld ter bevordering van de leefbaarheid in kwetsbare gebieden. De subsidie zou, zo schrijft Wethouder Ter Laak in een raadsmemo, ‘voor een aanzienlijke financiële impuls zorgen om de ambities van het programma Kwaliteitsimpuls Meerzicht versneld te verwezenlijken’.
De wijk Meerzicht komt in aanmerking voor de rijkssubsidie omdat er een aantoonbaar financieel tekort is voor de financiering van de renovatie en verduurzaming van tien hoogbouwflats in de Bossenbuurt, en een investering in het omliggende openbare gebied. Deze investeringen worden beschouwd als onrendabel en komen daarom in aanmerking voor het fonds.

Een andere voorwaarde is dat de gemeente garant staat voor de zogenaamde cofinanciering. Dit betekent dat de gemeente 30% van het financiële tekort moet garanderen. Het college heeft zich positief uitgesproken over de cofinanciering, onder voorbehoud van toekenning van de gelden en goedkeuring door de gemeenteraad.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-