nachtnet htmDe HTM herstelt vanaf vrijdag 26 april 2024 de nachtbuslijn tussen Den Haag en Zoetermeer. Dit één keer per 2 uur, zowel vrijdag- als zaterdagnacht. De frequentie is de helft van vroeger. Een buskaartje kost € 6,50, zo staat in een memo van het college van B&W aan de gemeenteraad.


In Den Haag start de weekendnachtbus op Den Haag Centraal en rijdt via Leidschenveen naar Zoetermeer met onder meer haltes in centrum, de Willem Dreeslaan en de Mandelabrug.

Vóór corona reden er ook al nachtbussen vanuit Den Haag en Leiden naar Zoetermeer, per rit werden er door de HTM gemiddeld 20 personen vervoerd tussen Den Haag en Zoetermeer. De nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer, uitgevoerd door Arriva, vervoerde in die tijd gemiddeld 8 personen per rit.

Nachtbus Zoetermeer - Leiden

Uit hetzelfde memo blijkt dat vrijwel zeker al vanaf februari ook een weekendnachtbus gaat rijden tussen Leiden en Zoetermeer. De bus zal rijden in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Ook die verbinding gaat € 6,50 kosten. De gemeente Zoetermeer draait alleen op voor de kosten van deze verbinding, de poging andere gemeentebesturen en het provinciebestuur van Zuid-Holland als financier geïnteresseerd te krijgen was tevergeefs.
Wethouder Ter Laak: “Voor Leiden is de ontheffing voor het nachtvervoer heel snel verleend door de provincie, daar zijn we heel blij mee. We zijn nu hard aan de slag met de contractering van de beoogde particuliere vervoerder en het beoogde beveiligingsbedrijf." 

Ook wordt er nog een communicatiecampagne opgezet. De nachtelijke weekendverbindingen zijn een wens van de Zoetermeerse gemeenteraad.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-