FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSDe gemeente Zoetermeer gaat extra inzetten op zorg en veiligheid en krijgt een eigen Zorg- en Veiligheidskamer Zoetermeer. Deze ZVK gaat zich in Zoetermeer bezighouden met problemen die te maken hebben met zorg en veiligheid, zoals bijvoorbeeld mensen met onbegrepen of verward gedrag.

Regionaal is er al het Zorg- en Veiligheidshuis Haaglanden, hier worden problemen behandeld die zeer complex zijn of de gemeentegrenzen overstijgen. De lokale zorg- en veiligheidskamer pakt de minder complexe zaken op, waarbij het wel moet gaan om een samenloop van zorg en veiligheid, zo schrijft wethouder Zorg, Ingeborg ter Laak in een memo aan de raad.

De coördinator van de Zorg- en Veiligheidskamer is het aanspreekpunt en de contactpersoon voor diverse zorg- en veiligheidspartners. Zoals het Zorg- en Veiligheidshuis Haaglanden, Meldpunt Bezorgd, Kwadraad maatschappelijk werk en politie. Hulpverleners of ambtenaren kunnen ook mensen met problemen aanmelden bij de Zorg- en Veiligheidskamer. Inwoners die zich zorgen maken over bijvoorbeeld hun buurman kunnen terecht bij Meldpunt bezorgd. De coördinator staat in nauw contact met Meldpunt bezorgd.
Na aanmelding wordt met verschillende professionals samen gekeken naar de problemen van de aangemelde persoon, daarna wordt de gepaste zorg door zorgpartners met de persoon afgestemd.

Foto: wethouder Ter Laak, FotoFlex

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-