eurosHalf december maakte de gemeente bekend de huren voor Zoetermeers vastgoed te verhogen met 14,5%. Huurders kunnen individueel bezwaar maken tegen de verhoging, als zij in financiële problemen komen.


Het gaat hierbij om ongeveer 700 vastgoedhuurders, waaronder winkeliers en bedrijven, maar ook veel culturele instellingen en sportverenigingen.
Raadslid Berend Aptroot (VVD): “Ik heb deze week heel veel contact gehad met huurders die na onze vragen aan het college hun verhaal kwijt wilden. Denk hierbij aan zorginstellingen, sportverenigingen en kunstenaars. Die maken zich allemaal grote zorgen over de continuïteit van hun vereniging of bedrijf”
Aptroot vervolgt: “Als ik dan lees dat huurders zich kunnen melden als ze een probleem hebben schrik ik wel Met een huurverhoging van 14,5% gaat natuurlijk iedereen bezwaar maken. Ik zie niet in hoe je dit even kan organiseren als gemeente. Tevens sprak ik een aantal voorzitters en penningmeesters van sportverenigingen en die willen één oplossing voor iedereen en niet allemaal individueel in gesprek met de gemeente”
De gemeente heeft de huurders nu opgeroepen om zich te melden als zij door de huurverhoging in financiële problemen komen. Voor zorginstellingen geldt volgens de gemeente dat ook de subsidie verhoogd wordt, met 12%. Voor sportverenigingen wordt ook gericht op maatwerk. Wethouder Weerwag, sport: “We zien wel de opeenstapeling van kosten voor sportverenigingen door corona, minder leden, hogere energiekosten en nu de huurverhoging. Het is per vereniging heel verschillend wat dit voor gevolgen heeft, we willen daarom per vereniging kijken wat er nodig is. Verenigingen die in de problemen komen mogen zich melden bij de gemeente, dan gaan we kijken hoe we hen kunnen helpen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-