BlansjaarWim Blansjaar (69), de tijdelijke vervanger van wethouder Mertens, is geen onbekende in Zoetermeer. Wim is Zoetermeerder in hart en nieren en heeft een groot netwerk door zijn werk als horeca ondernemer in het Stadshart en als fractievoorzitter van de PDvZ.

Wim Blansjaar: “Het was niet mijn eerste keus om wethouder te worden, dan had ik dat meteen wel gedaan. Maar Zoetermeer is mijn stad, daar zet ik me graag voor in. En het zijn ook heel mooie portefeuilles die ik ga overnemen, cultuur, afval en bijvoorbeeld samenspraak. Daar zijn we als partij in de afgelopen jaren al hard mee bezig geweest en met deze onderwerpen kan je echt iets betekenen voor de stad.”

Blansjaar is gepensioneerd als horeca ondernemer, maar nog heel actief in advisering, als hobby-meubelmaker, bestuurslid van het Thrillerfestival en natuurlijk als voorzitter van de Partij Democratie voor Zoetermeer, de PDvZ. “Ik laat nu alles uit mijn handen vallen om me 100% te concentreren op het tijdelijk wethouderschap. Gesprekken met de mensen die mij weer op verschillende gebieden gaan vervangen zijn er al geweest en ik heb alles overgedragen.”


Tijd nodig voor herstel

Het is nog niet te zeggen hoe lang wethouder Mertens afwezig zal zijn, zij wordt van alle lopende zaken op de hoogte gehouden. Blansjaar: “Ze heeft tijd nodig voor herstel. Als zij weer kan, zal ze de taken weer overnemen, maar ik kan niet voorspellen wanneer dat precies zal zijn.”
Als raadslid is Blansjaar al van veel dossiers goed op de hoogte. De komende tijd zal hij zich verder inlezen en voorbereiden op het wethouderschap. De gemeenteraad beslist op 12 september over de vervanging van wethouder Mertens, waarna Blansjaar meteen aan de slag zou kunnen gaan.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-