20220704 32700Er komt een budget beschikbaar van maximaal 100.000 euro vanuit het Potje van de Raad om tijdelijk een voorlopige voorziening te maken op de plek van Markt 10. Waar eerst het Stadhuis van Zoetermeer was gevestigd, is nu een groot gapend gat.

Een motie van de PvdA ‘Geen gat in de Markt’ werd door de raad aangenomen. Op de locatie Markt 10 moet een woonflat komen, maar dit heeft vertraging opgelopen omdat er geen aannemer gevonden kon worden. De eerste palen van de te bouwen woontoren gaan vermoedelijk op zijn vroegst pas in 2027 de grond in. Op de plek waar het oude Stadhuis gesloopt is, is nu lege bouwgrond. Na de sloop is er een hek rond de locatie geplaatst, waar klimop langs groeit.

 20220704 32699  20220704 32703


Susanne Bout, raadslid PvdA: “De omwonenden van Markt 10 mogen nu inbreng geven over wat ze daar graag zouden willen zien. In principe maakt het niet zo uit wat er komt: álles is beter dan de bouwput die we nu hebben. Te denken valt bijvoorbeeld aan een houten horecagelegenheid met een terrasje voor alleen overdag, een tijdelijke apotheek (of andere dienstverlening), extra parkeergelegenheid (met laadpalen?), een tiny forest, een kleine speeltuin, een kunstwerk, een winkeltje met lokale producten. Ik laat me graag verrassen!”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-