bord parkeerplaatsZó! Zoetermeer heeft vragen gesteld aan het college over de BezoekersApp, waarmee bewoners van het centrumgebied bezoek kunnen registreren en waarmee ze per jaar 70 uur kosteloos kunnen parkeren. Parkeren lijkt via de app duurder te zijn dan wanneer gewoon een kaartje gekocht wordt.

In de BezoekersApp is het mogelijk om bezoek voor een gehele dag te registreren, bijvoorbeeld een bezoek van 8 uur. Dat kost dan € 2,50 per 60 minuten, dus € 20,-. Maar in de tarieventabel van de Verordening Parkeerbelastingen Zoetermeer 2022 staat dat een dagkaart € 11,57 kost. Gebruikers van de BezoekersApp zijn dus veel sneller door hun tegoed van 70 uur kosteloos parkeren heen.

Eerder was er ook al een probleem met de BezoekersApp toen bleek dat ook op officiële feestdagen die op zondag vallen minuten werden geregistreerd in de app. Parkeren op deze dagen is in het centrum gratis. Dit is inmiddels aangepast, er worden op feestdagen die op zondag vallen geen minuten meer afgeschreven. Maar de bewoners die op bijvoorbeeld Eerste Paasdag parkeerminuten geregistreerd hadden, hebben deze minuten nog niet terug gekregen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-