uitlaatDe luchtkwaliteit in Zoetermeer is minder goed dan de World Heath Organisation (WHO) als gezond aanhoudt, GroenLinks vraagt al langer aandacht hiervoor. Zij willen graag dat Zoetermeer zich aansluit bij het Schone Lucht Akkoord.

Het doel van het Schone Lucht Akkoord is om de luchtkwaliteit in Nederland permanent te verbeteren. Het is een akkoord tussen Rijk, provincies en een groot aantal gemeenten. Samen streven de deelnemende partijen naar een gezondheidswinst van minimaal 50 procent in 2030 ten opzichte van 2016.
Walter van Steenis, raadslid GroenLinks: “Extra aandacht is nodig en dat kan door bij het opstellen van nieuw beleid de luchtkwaliteit beter mee te wegen. Het effect op de luchtkwaliteit is belangrijker dan de kosten die het meebrengt.”

Inmiddels hebben alle 12 provincies en al bijna 90 gemeenten het akkoord getekend. Gemeenten die het akkoord nog niet hebben ondertekend maar wel willen meedoen kunnen zich op elk moment aansluiten bij het Schone Lucht Akkoord. Het college wil zich nu nog niet aansluiten bij het akkoord, maar heeft tijdens de raadsvergadering vorige week toegezegd hier later dit jaar op terug te komen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-