tunnelbakDe tunnelbak van de Europaweg zorgt voor de hoogste concentratie fijnstof en stikstofdioxide in Zoetermeer. Een overkapping biedt volgens de PvdA veel nieuwe mogelijkheden en een gezondere leefomgeving voor de direct omwonenden.

Tijdens het voorjaarsdebat pleit de partij voor een onderzoek naar overkapping van de tunnelbak. In het kersverse coalitieakkoord staat een onderzoek naar de mogelijkheid een landtunnel te realiseren bij de huidige Afrikaweg. Hier is eerder voor gepleit ten behoeve van de veiligheid van de (toekomstige) inwoners in en rond de Entree. Raadslid Sicco Louw van de PvdA snapt de motivatie voor dit onderzoek: “Alleen is er dan nog een andere plek in Zoetermeer die vanwege de gezondheid van direct omwonenden en bezoekers van het Stadshart schreeuwt om een onderzoek: de tunnelbak.”

Volgens de PvdA kan een overkapping van de tunnelbak leiden tot een herinrichting van dat deel van het stadscentrum waarbij te denken valt aan woningbouw en/of groen. “ Bovendien zal een overkapping van de tunnelbak zorgen voor een natuurlijke verbinding tussen Stads- en Woonhart,” aldus Louw.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-