De VVD vindt het belangrijk om in Zoetermeer een goed werkend nachtnet te hebben, zodat de stad ook in de nacht goed bereikbaar is met openbaar vervoer. De HTM heeft echter te kampen met personeelstekorten, waardoor de HTM-nachtbus N6 niet rijdt. De VVD heeft hierover vragen gesteld aan het college.

sh busstation 3Ook wethouder Iedema is het helemaal eens met het belang van het nachtnet voor de stad en heeft contact met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) over het belang van het oplossen van het personeelstekort. De HTM probeert het personeelstekort op te lossen, maar op dit moment is niet duidelijk wanneer de nachtbussen weer kunnen gaan rijden.

De nieuwe concessie voor het openbaar vervoer gaat op 15 december 2024 in, de aanbesteding hiervoor is al uitgezet. Voor de periode na 10 december 2022 tot de nieuwe concessie geldt een overbruggingsconcessie, in deze tijd kunnen de reizigersaantallen in het openbaar vervoer zich weer herstellen. Het Zoetermeerse college pleit bij de aanbesteding voor de nieuwe concessie voor terugkeer van de nachtbus tussen Leiden en Zoetermeer.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-