Na de onrust over veranderingen bij het Langeland Ziekenhuis zijn er nog veel vragen onbeantwoord. Maarten Hijnk, SP Tweede Kamerlid zorg, heeft Kamervragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de ingrijpende veranderingen in het Langeland Ziekenhuis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Hoe kan het dat zelfs de gemeente niet wordt ingelicht, en dat de informatiestroom over het ziekenhuis pas na het bericht in de pers, op gang komt?” vraagt Jan Velner, fractievoorzitter SP Zoetermeer zich af. “Het is zeer zorgwekkend dat we geregeld worden overvallen door gewijzigde plannen vanuit het Langeland Ziekenhuis. Het succes van de plannen is afhankelijk van het vertrouwen van alle betrokkenen, in de eerste plaats van het personeel en de patiënten. Dat vertrouwen wordt op deze manier alleen maar minder. Zoetermeer, de derde stad van Zuid Holland heeft een volledig geoutilleerd ziekenhuis nodig. Punt. SP Zoetermeer wil dit zo snel mogelijk op de agenda van de gemeenteraad zetten, waarbij de bestuursvoorzitter van het Langeland Ziekenhuis uitleg mag komen geven”.


Eind mei was er een Kamerdebat over acute zorg en de heer Hijnk heeft het Langeland Ziekenhuis benoemd in het debat. Daarnaast diende hij vragen in bij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin hij oproept om een volwaardig ziekenhuis te behouden in Zoetermeer en zijn zorgen uitspreekt over mogelijke krimp en ontslagen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-