verkiezingsbord maart 21 2Er doen 14 politieke partijen mee met de komende verkiezing van leden van de gemeenteraad. Van deze partijen hebben er op dit moment 12 een of meer zetels in de raadzaal, twee partijen, GOED en Forum voor Democratie zijn nieuw.


Partijen konden tot en met 31 januari hun aanvraag voor deelname aan de verkiezingen indienen, het Centraal Stembureau maakte 1 februari het proces-verbaal bekend met de lijst van partijen. De partijen krijgen nog enkele dagen om ontbrekende formulieren of wijzigingen door te geven, op vrijdag 4 februari 2022 10.00 uur is er de openbare zitting van het centraal stembureau over de kandidaatstelling en de nummering van de lijsten. De VVD, op dit moment de grootste in Zoetermeer zal daarbij lijst nummer één krijgen.


Nieuwe partijen

Er staan dit jaar twee nieuwe partijen op het stembiljet: GOED en Forum voor Democratie. GOED is een lokale Zoetermeerse partij onder leiding van Ton Lammertink, voorheen 50+. De landelijke partij Forum voor Democratie zal ook in Zoetermeer aan de verkiezingen meedoen, met als lijsttrekker Marco van den Boomgaard, voorheen PVV.

Foto: verkiezingsbord, maart 2021

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-