dennis geurtenDe partij Direkte Democratie Nederland trekt zich terug van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het is de partij niet gelukt om de benodigde 30 ondersteuningsverklaringen te krijgen. Volgens lijsttrekker Dennis Geurten komt dit door tegenwerking vanuit de gemeente.

Een partij die voor het eerst deelneemt aan de verkiezingen, of bij de vorige verkiezingen geen zetel(s) heeft behaald moet op de dag van kandidaatstelling, maandag 31 januari, ondersteuningsverklaringen indienen bij de gemeente.

Dennis Geurten, voorzitter en lijsttrekker van Direkte Democratie Nederland stelt dat zij ondersteuningsverklaringen zijn misgelopen omdat de ambtenaren hen tegenwerken. Geurten stelt in een verklaring: “Nu hebben de loket medewerkers het plan op gevat om DDN tegen te werken en mensen op een dwaal spoor te zetten, waar door DDN nu al een dozijn ondersteuningen hebben misgelopen.”
Geurten zegt te zijn weggestuurd bij het Stadhuis, toen hij mensen vroeg een verklaring in te dienen.

 

Meneer is niet weggestuurd

In een reactie laat de gemeente weten dat de partij Direkte Democratie Nederland geen steunverklaringen is misgelopen door toedoen van de gemeente. Woordvoerder gemeente: “Een aantal bezoekers van het stadhuis is bij de ingang van het stadhuis benaderd door de partij Direkte Democratie Nederland voor het tekenen van een ondersteuningsverklaring. Het is toegestaan om dat daar te doen. Meneer is niet weggestuurd.”

De steunverklaringen moeten na ondertekening worden ingeleverd aan de balie. Voor sommige mensen was niet duidelijk wat de verklaring inhoudt. In die gevallen heeft de baliemedewerker toegelicht dat het een verklaring van een kiesgerechtigde betreft om deelname van de partij aan de verkiezingen ondersteunen. Een aantal mensen heeft daarop besloten geen verklaring te willen indienen.

Foto: Dennis Geurten

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-