David WeekenstroHet CDA Zoetermeer opent vandaag een meldpunt voor straatintimidatie. Iedereen die in Zoetermeer te maken krijgt met gesis, nafluiten of oneerbare voorstellen op straat, kan zijn verhaal kwijt en melding doen. “Het CDA neemt de slachtoffers serieus”, aldus raadslid David Weekenstroo. 

Deze zomer vroeg de CDA-fractie in een motie de gemeente om in Zoetermeer een laagdrempelig en onafhankelijk meldpunt straatintimidatie te openen voor straatintimidatie. “Helaas liet de gemeente half november weten dat er geen meldpunt kan komen door gebrek aan capaciteit”, vertelt Weekenstroo. “De Zoetermeerse CDA laat het daar echter niet bij zitten en opent nu zelf een meldpunt. Wij vinden aandacht voor de slachtoffers van straatintimidatie belangrijk, zeker deze week waarin er in de Orange the World campagne aandacht voor geweld tegen vrouwen wordt gevraagd. Het is essentieel om eerst zicht krijgen op hoeveel straatintimidatie er waar plaatsvindt in Zoetermeer.”  

Drempel 

“Niet iedereen is bereid om aangifte te doen bij de politie. Doordat een slachtoffer melding kan doen in plaats van aangifte, is de drempel lager om actie te ondernemen”, denkt Weekenstroo. “Je kunt nu bij ons in ieder geval je verhaal kwijt. Wij willen laten zien dat er een organisatie is die je hoort, die naar je luistert. Straatintimidatie mag niet van de politieke radar verdwijnen.” 

Mocht u uw verhaal kwijt willen dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-