bouwsteigerDe Partij Democratie voor Zoetermeer (PDvZ) eist samen met 7 belangengroepen de onmiddellijke stopzetting van diverse bouwprojecten in Zoetermeer. De partij dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 15 februari een motie in.

De PDvZ stelt dat de kwaliteit van inspraak bij de gemeente door bewonersorganisaties als pijnlijk tekortschietend wordt ervaren. Zoetermeerders worden vaak te laat geconfronteerd met niet meer terug te draaien, want in beton gegoten, ontwikkelingen in hun woonomgeving. De PDvZ heeft contact met de belangengroepen het Eleanor Roosevelt Alternatief, Franse Wijk(t) Niet, het Torentjesoverleg, Adviesgroep Bade, de vve's Mercurius, Noordwaarts en Stadhoudersring als ook met individuele Zoetermeerders.

“Het moet nu maar eens ophouden” zegt Wim Blansjaar, fractievoorzitter van de PDvZ, “Veel klachten die worden genoemd zijn dat bewoners steeds zelf initiatief moeten nemen om informatie te verkrijgen en dat beantwoording van brieven soms maanden duurt. Met deze motie willen we bereiken dat de gemeente nu eens de bewoners van deze stad serieus gaat nemen”.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-