zwembadDe PvdA Zoetermeer wil dat inwoners de mogelijkheid houden om ‘s ochtends banen te zwemmen in een van de zwembaden in Zoetermeer. Door de bezuiniging op de ZoetermeerPas geeft het college aan dat dit een verliesgevende activiteit is geworden.

Uit het nieuwe zwembadrooster, dat ingaat zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, blijkt dat ochtend banen zwemmen is geschrapt. Aanbieder het Zweminstituut heeft trouwe zwemmers gemeld dat dit komt doordat het college heeft bezuinigd op de ZoetermeerPas. Met die pas konden inwoners met een laag inkomen toch komen zwemmen. Nu zij dit financieel niet meer kunnen opbrengen, zijn de kosten voor het banen zwemmen te hoog geworden voor het Zweminstituut.

Commissielid Sicco Louw van de PvdA wil weten welke scenario’s wethouder Ter Laak heeft besproken met het Zweminstituut. “Er wordt wel op andere tijdstippen de mogelijkheid geboden om banen te zwemmen. Waarom kan het dan niet één of twee keer in de ochtend worden aangeboden? Ik weet dat veel banenzwemmers dit juist graag in de ochtend doen, bijvoorbeeld voordat ze daarna naar werk gaan.” Ook is Louw benieuwd of andere zwemaanbieders in de stad gevraagd zijn of zij ochtendzwemmen kunnen organiseren.

Wat de PvdA betreft, blijft in Zoetermeer de mogelijkheid om in de ochtenduren banen te zwemmen. “Iedereen krijgt in coronatijd te horen dat bewegen ontzettend belangrijk is. Dat blijft zo, ook als de binnensporten weer mogelijk zijn. Dan geef je als gemeente natuurlijk een slecht signaal als je door een platte bezuiniging op de ZoetermeerPas inwoners de mogelijkheid ontzegt om in de ochtend banen te zwemmen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-