geld tellenVeel zelfstandige ondernemers dreigen door de coronamaatregelen kopje onder te gaan. “Het CDA vindt dit zeer ernstig en wil dat we onze Zoetermeerse ondernemers zoveel mogelijk bijstaan,” aldus CDA-raadslid Esmee van Oudheusden.

De coronacrisis raakt onze samenleving hard. Niet alleen de gezondheidszorg, maar ook sociaalmaatschappelijk en economisch trekt de coronacrisis een zware wissel. “Het kabinet stelt de komende periode vele miljarden euro’s ter beschikking, om banen te behouden en bedrijven, zzp’ers en het MKB overeind te houden,” vertelt Van Oudheusden. “Deze maatregelen zijn in ons aller belang, want de meeste mensen hebben een baan dankzij het midden- en kleinbedrijf. Maar ondanks alle steunmaatregelen zien we de schulden toenemen, waaronder ook bij zelfstandig ondernemers. Het CDA Zoetermeer vindt dat het college zelfstandigen moet helpen.”

 

Schriftelijke vragen

“We willen graag weten wat het college hiervan vindt en hebben daarom schriftelijke vragen gesteld,” aldus het CDA-raadslid. “De hamvraag hierbij is: is de gemeente klaar om zelfstandigen in onze gemeente nu, naast de landelijke steunmaatregelen, te ondersteunen en te voorzien van advies en hulp over nieuwe inkomstenbronnen, coaching en ook voor heroriëntatie op de arbeidsmarkt?”
Zelfstandigen kunnen bij schuldenproblematiek bijvoorbeeld een beroep kunnen doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz), maar veel kleine ondernemers weten dit niet.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-