stemmenDe besluitvorming tijdens het begrotingsdebat op maandag 9 november 2020 gaat grotendeels schriftelijk plaatsvinden. Dit betekent dat de uitslag van de stemmingen pas later bekend is. De raadsvergadering zal digitaal plaatsvinden, in verband met de coronamaatregelen.


De raad praat maandagavond verder over de programmabegroting 2021. Normaal gesproken, is aan het eind van het begrotingsdebat bekend welke besluiten de raad heeft genomen. Dit keer verloopt dat anders. De raad gaat grotendeels schriftelijk stemmen. Alle raadsleden ontvangen hiervoor na afloop van de vergadering gepersonaliseerde en geparafeerde stembrieven waarop zij een ‘voor’ of ‘tegen’ uitbrengen. Tijdens de raadsvergadering zal voorzitter Bezuijen aangeven voor welke datum en waar de stembrieven moeten worden ingeleverd. Als de deadline voor de stemming is bereikt, openen de leden van ‘het stembureau’ de stembus en worden de stemmen geteld.
De voorzitter maakt de uitslag van de stemming zo spoedig mogelijk na het tellen van de stemmen openbaar. Naar verwachting is dat op donderdag 12 november 2020.


De verschillende partijen in Zoetermeer hebben al 31 moties en 3 amendementen ingediend, waarover gestemd kan worden. Dit zijn voor het grootste deel moties waar geen groot budget mee gemoeid is, het college heeft gevraagd om terughoudend te zijn met wijzigingen waar veel geld voor nodig is, gezien de huidige financiële situatie van de stad.

Het tweede deel van het begrotingsdebat -vervolg van 2 november- vindt plaats op maandag 9 november en begint om 18.00 uur. Het debat is live of achteraf te volgen via internet op www.raadzoetermeer.nl

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-