Midden in de coronacrisis hebben verhuurders besloten de huren massaal te verhogen. Het is de grootste huurstijging in maar liefst zes jaar tijd. SP Zoetermeer doet mee aan de landelijke actie om de huurverhoging te stoppen, omdat zij van veel huurders horen dat ze in problemen komen.

 

“Ik betaal elke maand al 739,- euro huur, en dit is nu nog verder gestegen. Dit wordt onbetaalbaar en kan zo niet langer. Daarom willen we dat de politiek ingrijpt”, zegt Marga, huurder van Vestia Zoetermeer. De SP dient daarom een motie in om verantwoordelijk minister Ollongren op te roepen de huurverhoging van 2020 terug te draaien en de huurverhoging voor 2021 te stoppen.

ivanbeij copyrightfotoflex.nl 08122017 0SP fractievoorzitter Ivàn Beij: “De helft van de huurders had vorig jaar al moeite om rond te komen. Minister Ollongren zorgt dat midden in de coronacrisis huurders in de problemen komen door te hoge huren. En dat terwijl er in de Eerste Kamer meerdere malen een motie is aangenomen om de huurverhoging te stoppen. Maar de minister weigert die uit te voeren. Het is daarom tijd dat Zoetermeer ook van zich laat horen richting deze minister om op te komen voor onze huurders.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

Foto: SP fractievoorzitter Ivàn Beij, Fotoflex

-advertenties-

-goede doel-