voedselbankHet CDA en ChristenUnie-SGP Zoetermeer roepen het college van B&W op om de Voedselbank in Zoetermeer structureel te ondersteunen. De partijen zien dat door de coronacrisis er steeds meer een beroep wordt gedaan op de Zoetermeerse Voedselbanken.

Tegelijkertijd is het steeds moeilijker om de bezetting bij de uitdeelpunten op peil te houden. Door werkloosheid en het wegvallen van opdrachtgevers en klanten, vallen inkomsten weg bij veel Zoetermeerders. Steeds vaker springt de Voedselbank daarom bij. Maar ook de uitdeelpunten zelf worden getroffen. Vrijwilligers in risicogroepen kunnen noodgedwongen niet meehelpen en door de crisis is het aanbod van voedsel afgenomen.
Het CDA en ChristenUnie-SGP dienen daarom schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur voor een onderzoek naar de structurele steun en een plan van aanpak. De partijen vragen burgemeester en wethouders om een standpunt hierover in te nemen. Daaraan gekoppeld wordt het stadsbestuur gevraagd om een actieplan.

De Voedselbank geeft daarnaast aan dat er doelgroepen zijn die behoefte hebben aan ondersteuning, maar nog niet goed in beeld zijn. Het CDA en ChristenUnie-SGP vragen de gemeente daarom om de doelgroep in kaart te brengen, zodat zij benaderd kunnen worden.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-