Belastingdienst Amsterdam 1Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van raadslid Weekenstroo (CDA) is bekend geworden dat er in Zoetermeer 124 gedupeerden zijn van de toeslagenaffaire. Hiermee staat de gemeente in de top 10 met meeste gedupeerden.

“Dat is heel erg hoog. Wat we nu moeten doen is hulp bieden, er zijn voor de inwoners, helemaal vanwege het onrecht dat deze mensen is aangedaan” laat Weekenstroo weten.

Het raadslid stelde de vragen naar aanleiding van een principeakkoord tussen de VNG en de belastingdienst over de hulp die gemeenten ouders kunnen geven die ernstig in de problemen zijn gekomen als gevolg van de toeslagenaffaire. David Weekenstroo: “het is onvoorstelbaar hoe lang deze mensen door de overheid in de kou hebben moeten staan in sommige gevallen (bijna) letterlijk door huisuitzettingen. Dat kunnen we niet accepteren.”

De gemeente geeft in de beantwoording van de schriftelijke vragen aan dat de gemeentelijke dienstverlening is gebaseerd op maatwerk. Het kan gaan om hulp op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

 

Nog weinig aanmeldingen

De gemeente heeft nog relatief weinig respons gekregen van inwoners, die zich zelf bij de gemeente moeten aanmelden om in aanmerking te komen voor hulp. Zij verwachten dat er meer Zoetermeerse gedupeerden moeten zijn dan zich tot nu toe bij de belastingdienst gemeld hebben.
De gemeenten krijgen van de belastingdienst de aantallen gedupeerden door, maar geen gegevens van deze mensen. Gedupeerden moeten dus zichzelf aanmelden voor hulp.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-