raden inverzetDe motie waarmee de gemeenteraden op de ledenvergadering van de VNG willen bereiken dat op zo kort mogelijke termijn de gemeenten genoeg structureel geld krijgen van het rijk, krijgt steun van gemeenten uit het hele land. Op 25 september wordt er binnen de VNG gestemd over de motie.

Deze weken wordt in allerlei gemeenteraden steun uitgesproken voor het initiatief van de raad van de gemeente Zoetermeer. Het bestuur van de VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, heeft vrijdag 18 september bekend gemaakt dat de motie het preadvies ‘overnemen’ krijgt.

“Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag en de voorzitter van de VNG, kwam woensdag in Zoetermeer op bezoek bij het actiecomité dat door de Zoetermeerse raad is benoemd en hij liet ons weten dat hij het echt top vindt dat nu ook de raden van de gemeenten in actie komen om ervoor te zorgen dat er meer structureel geld komt en om de VNG het mandaat te geven om stevig te onderhandelen”, aldus Marijke van der Meer die samen met Vivianne van Yperen en David Weekenstroo het actiecomité vormt. “Het is duidelijk dat veel gemeenten goed in beeld hebben dat de toezeggingen die met Prinsjesdag zijn gedaan, veruit onvoldoende zijn en nog steeds niet structureel. Een aantal raden heeft ons laten weten dat ze nog in de komende week gaan besluiten, dus we houden de ‘lijnen open’ tot 25 september, 10 uur.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-