SPzorgSP Zoetermeer staat zaterdag 15 augustus van 11.00 tot 14.00 in het Stadshart om aandacht te vragen voor alle zorgmedewerkers. Op het Promenadeplein gaan de SP leden in gesprek met voorbijgangers en vragen om hun steun bij de actie voor de Zorg.


De SP houdt landelijk op 5 september een grote actie voor de Zorg met een petitie voor een betere beloning van zorgmedewerkers. Aanmelden voor de actie of om de petitie te ondersteunen kan op doemee.sp.nl/zorgactie of op eerlijke beloning.nl.
De coronacrisis heeft nogmaals het belang van het werk van onze zorgmedewerkers onderstreept. Zonder zorg zijn we nergens is dan ook het motto van de SP. Zorgmedewerkers zijn amper bekomen van de eerste covidgolf. Verpleegkundigen zijn moe en voelen zich ondergewaardeerd. De vrees bestaat dat velen van hen besluiten om de zorg te verlaten. Annemiek Kamphuis, SP Zoetermeer: “Dadelijk hebben we genoeg IC bedden, maar geen verpleegkundigen. Mijn vriendin die al jaren met veel liefde en plezier in de thuiszorg werkt, haakt af bij een volgende covidgolf. Het wordt gewoon te zwaar.”


Er is in de Tweede Kamer drie keer gestemd over het voorstel voor een structureel betere waardering voor de zorgverleners. Telkens was er een stem tekort. De SP heeft al eerder met een plakploeg de 14 vrije plakplaatsen met posters ‘beloning voor onze helden’ beplakt. Er zijn kaarten gestuurd naar de zorg in Zoetermeer met de vraag mee te doen met de actie of de petitie te ondersteunen.

-advertenties-

-goede doel-