dp_sportcentr-driesprongOp dit moment ligt de ontwikkeling van de nieuwe sporthal, ter vervanging van de sportzaal in de Driesprong stil. De behandeling is door de coronacrisis doorgeschoven naar het begrotingsdebat in het najaar.


Zoetermeer Vooruit heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college over wat het college van plan is met sporthal De Driesprong. In eerste instantie was het plan om de sporthal te integreren in een woontoren bij het Vernèdepark, maar dit bleek niet mogelijk. Er was al bekend welke projectontwikkelaar de woontoren zou gaan bouwen en bij de bouw van een sporthal is de gemeente verplicht dit via een openbare aanbesteding te doen. Dit mag niet op voorhand al aan één partij gegund worden.


Er moet nu opnieuw bekeken worden wat een goede locatie zou zijn voor de nieuwe sporthal. Fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch: “We hebben gevraagd of het college kan garanderen dat er minimaal gelijkwaardige sportaccommodatie klaar is voor gebruik, voor alle verenigingen en scholen die momenteel gebruik maken van sporthal en zwembad De Driesprong, voordat de huidige accommodatie gesloopt wordt en of het college kan garanderen dat de huidige gebruikers het Burgemeester Vernèdepark geen (negatieve) gevolgen gaan ondervinden van deze nieuwe accommodatie.”

-advertenties-

-goede doel-