18_19443.JPGPolitieke partijen in Zoetermeer zijn niet blij met de hoge toegangsprijs voor het openluchtzwembad bij Sweet Lake Wellness. Zoetermeer Vooruit noemt de entreeprijs van 10 euro per persoon (ongeacht leeftijd) voor een dagje zwemmen ‘absurd’. Zó Zoetermeer stelde vragen aan het college.

Juliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit: “Zoetermeer Vooruit ontvangt berichten dat er niet eens behoorlijke toiletten zijn maar dixies. Er zijn geen kleedhokjes en er mogen maar 100 personen tegelijk naar binnen. Als gemeente hebben we geen invloed op de toegangsprijs die gevraagd wordt maar, Zoetermeer Vooruit is hier zeker niet blij mee en we zullen bij de wethouder navragen welke afspraken er nu precies met Sweet Lake Wellness gemaakt zijn.”


Marijke van der Meer, Zó Zoetermeer, vraagt het college om na te gaan wat precies de afspraken met Sweet Lake Wellness waren op het moment van de verkoop van het zwembad. Van der Meer: “Uit een memo van het college ten tijde van de verkoop van het zwembad (18-2-2014) blijkt dat er afspraken zijn gemaakt over de toegangsprijs. Er staat: door SLW is (niet-bindend) toegezegd dat er voorlopig geen dan wel een geringe verhoging zal plaatsvinden.”
Uit een rondgang langs buitenbaden in de randstad blijkt dat de gebruikelijke prijzen tussen de 4,50 en 6,- euro liggen.

Ook Zoetermeerders laten van zich horen op social media en noemen de prijs ‘belachelijk’. Kevin reageert op Facebook: “Hoe durven jullie voor deze bouwval en totaal niet uitziende "zwemparadijs" €10 te vragen!?” Ferry is het hier mee eens: “Ontmoedegings beleid 10 euro entree denk dat ze hun doel behalen”. Maar Jeany is wel benieuwd hoe het zwembad eruit zal zien als het helemaal af is: Ziet er heel mooi uit! Laat staan als het helemaal af is.”

-advertenties-

-goede doel-