muntgeldGroenLinks Zoetermeer pleit voor een meer menselijke en makkelijkere aanpak van armoede en schulden. Daarnaast wil GroenLinks meer aandacht voor kinderarmoede binnen het armoedebeleid. Elk kind moet mee kunnen doen, ongeacht de financiële thuissituatie.

Uit gemeentelijk onderzoek blijkt dat mensen die in armoede leven vaak niet bij de gemeente aankloppen. “We hebben veel mensen gesproken en eigenlijk horen we steeds hetzelfde: mensen willen menselijk worden behandeld. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. En we horen dat het te lastig is om hulp te krijgen. Als je elke dag bezig bent met overleven, dan heb je niet de energie om regelingen uit te pluizen en keer op keer formulieren in te vullen”, aldus raadslid Claire Hostmann.

De gemeente Zoetermeer heeft zich aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede. Maar de fractie ziet te weinig aandacht voor kinderarmoede terug in het armoedebeleid. Commissielid Pauline Mulholland: “Ieder kind verdient gelijke kansen. En alle kinderen moeten kunnen meedoen, wat hun ouders ook verdienen. Geen geld om mee te kunnen doen met leuke activiteiten. Niet op visite gaan omdat je geen geld hebt voor een cadeautje. Zo word je wereld heel klein.”
GroenLinks is daarom blij dat er een pilot is gestart voor gratis schoolontbijt. Claire Hostmann: “Geen kind zou de dag moeten starten zonder ontbijt!”

Maandag 18 mei staat de kadernota Meedoen met Meerwaarde op het programma van de gemeenteraad. Daarin wordt o.a het armoedebeleid besproken.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-