20200318 175804Afgelopen week organiseerde de Zoetermeerse VVD een gesprek met ondernemers om te kijken hoe de gemeente kan helpen om bedrijven weer te openen in de 1,5 m samenleving. “Er wordt gevraagd om meer ruimte, meer ruimte rondom vergunningen, belastingen, regels, huurcontracten, maar ook om letterlijk meer ruimte”, vertelt VVD raadslid Jeffrey van Gils.


Van Gils: “Stel dat straks de horeca weer open mag en je ook nog 1,5 meter afstand moet houden dan zijn de problemen in de horeca niet ineens weg. We willen ze zoveel mogelijk een normaal seizoen laten draaien, met de normale hoeveelheden klanten en omzet. Dat is voor de Zoetermeerders ook het beste, volgens mij heeft iedereen wel weer zin in een biertje op het terras en als je dan straks eerst 3 uur in de rij moet staan wachten op een plekje is dat ook niet ideaal.”


De Zoetermeerse VVD stelt nu als oplossing voor om veel meer plekken in de stad beschikbaar te stellen voor horeca. “Het Marktplein is een logische eerste plek om aan te denken, maar de ondernemers weten dit uiteindelijk het beste. We hebben de wethouder daarom ook gevraagd vooral samen met hen naar de beste plekken te gaan zoeken”, sluit van Gils af.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-