bord parkeerplaatsEr moet eindelijk eens duidelijkheid komen over het Zoetermeerse parkeerbeleid en over de komst van de afgesproken bezoekersregeling. Dat vinden de fracties van Zó! Zoetermeer en CDA Zoetermeer. De partijen stellen daarom vervolgvragen aan het college over het parkeren in de binnenstad.

David Weekenstroo (CDA Zoetermeer) en Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer) vragen aandacht voor het verlenen van parkeervergunningen in Zoetermeer. Dat wordt vanaf 2021 anders, maar de bewoners hebben er tot op heden nog niets over gehoord. “De communicatie met de inwoners liet ook al te wensen over bij het verhogen van de parkeertarieven aan het begin van dit jaar. Wij vragen ons af hoe het zit met de communicatie naar de Zoetermeerders,” aldus Marijke van der Meer.

Bezoekersregeling

De fracties roepen het college op om snelheid te maken met de bezoekersregeling. “Wij vinden het heel belangrijk dat het parkeren voor bewoners van de binnenstad goed wordt geregeld. Het duurt allemaal erg lang. Als de kinderen eerdaags weer op bezoek mogen bij de opa’s en oma’s moet dat geen vermogen aan parkeergeld kosten,” aldus Van der Meer. Weekenstroo vult aan: “Wij willen eenzaamheid bestrijden in deze gemeente. Kinderen die bij hun ouders op bezoek willen, moeten we stimuleren. Een bezoekersregeling is daar geschikt voor. Daarnaast wonen in het centrum veel jongeren die wel een relatie hebben, maar nog niet samenwonen. Als we onze jongeren willen behouden in de stad is het van essentieel belang dat we vaart maken met de bezoekersregeling.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-