75 jaar vrijheidDoor de coronamaatregelen zijn alle grote evenementen op dit moment verboden. Ook de evenementen voor 4 en 5 mei vallen daaronder. De fractie van de Partij van de Arbeid is benieuwd hoe 75 jaar vrijheid in onze gemeente vorm zou kunnen krijgen en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

In januari heeft de PvdA mondelinge vragen gesteld over het programma voor 75 jaar vrijheid. Het programma daarvoor stond niet lang daarna op een speciale website. Raadslid Susanne Bout: “Nu willen we graag weten wat de aanpassingen vanwege corona zullen zijn voor 4 en 5 mei. Op de website van 75jaarvrijheidzoetermeer.nl staat alleen dat er later dit jaar meer informatie volgt.”

Verschillende gemeenten kiezen in deze coronatijd voor verschillende oplossingen: sommige gemeenten vlaggen meer en langer, andere gemeenten verschuiven bijna alles naar 2021. De PvdA vraagt aan het college om meer duidelijkheid over de plannen voor mei én voor later dit jaar. Zo is de fractie benieuwd of het dezelfde activiteiten zijn of dat er een hele andere opzet komt. Bout: “Het kan toch niet zo zijn dat in Zoetermeer alles geannuleerd wordt en dat daar op 4 en 5 mei niets voor in de plaats komt? De burgemeester zou bijvoorbeeld een online speech kunnen houden op 4 mei en het college kan de hoop uitspreken dat zoveel mogelijk Zoetermeerders de vlag uithangen op 5 mei, ook als zij dit in voorgaande jaren niet altijd deden: hang aub massaal de vlag uit op 5 mei.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-