EnecoDe gemeenteraad van Zoetermeer heeft onlangs definitief besloten dat de Zoetermeerse aandelen in energiemaatschappij Eneco worden verkocht. Dit levert de gemeente eenmalig een bedrag van naar schatting 95 miljoen euro op. De PvdA Zoetermeer vroeg Zoetermeerders wat zij met het geld willen doen.

Inwoners van Zoetermeer kunnen nog tot 15 maart 23.59 uur hun plannen voor de 95 miljoen van Eneco delen. Eind maart wordt de uitslag bekend gemaakt, maar hier volgt alvast een tussenstand:

Tot nu toe vulden 316 Zoetermeerders de enquête in. 70,57% wil van de 95 miljoen een deel apart zetten voor moeilijkere tijden. Gemiddeld wordt 49 miljoen direct uitgegeven. Hoog op de wensenlijst van inwoners staat het oplossen van de woningnood, gevolgd door betere ouderenzorg, meer veiligheid en handhaving en beter onderwijs. Van de deelnemers aan de enquête deelden maar liefst 288 Zoetermeerders hun eigen idee over het besteden van het geld. Al deze ideeën worden verwerkt en bekend gemaakt op een bijeenkomst van de PvdA over het Eneco geld op 31 maart.

De korte enquête (7 vragen) is in te vullen op www.95miljoen.nl

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-