IMG 0170Terwijl in Zoetermeer de overlastgevende jeugd steeds jonger wordt, is er geen jongerenwerk meer voor kinderen onder de 12. De subsidie voor dit jongerenwerk is per 1 januari dit jaar gestopt. Zó! Zoetermeer vindt structureel jongerenwerk ook voor kinderen onder 12 jaar heel belangrijk.

Met het stoppen van Mooi welzijn Zoetermeer, 1 januari 2020, is ook het kinderwerk dat voorheen door hen werd verzorgd afgelopen. Raadslid Roel van der Vlies, van Zó! Zoetermeer, maakt zich zorgen over het verdwijnen van het kinderwerk. Van der Vlies: “We kregen op onze vragen het volgende antwoord van het college: ‘Voor het kinderwerk dat voorheen door MOOI werd verzorgd, bestaan voldoende alternatieven in de verschillende buurten en wijken. Hier zijn de deelnemers naar verwezen (denk aan de Stadsboerderijen en wijkverenigingen).’ Maar wij denken dat stadsboerderijen en wijkverenigingen niet zomaar zijn toegerust om de preventieve rol voor de kwetsbare kinderen tot 12 jaar professioneel op te pakken.”

Van der Vlies vindt professioneel jongerenwerk voor kinderen onder de 12 jaar een belangrijke preventieve voorziening. Vroeg ingrijpen voorkomt hoge kosten in de toekomst en veel ellende voor de betreffende kinderen, hun familie, en hun slachtoffers. Zó! Zoetermeer heeft vragen aan het college gesteld over het verdwijnen van het jongerenwerk tot 12 jaar.

Foto:  Wethouder Isabelle Vugs opent het Toppertje van stichting Mooi bij de Jacobsvlinder (2017)

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-