bord parkeerplaatsZó! Zoetermeer is woedend over de brief van de gemeente aan de inwoners van het centrum over het verhogen van de parkeertarieven. Ondanks een amendement, dat op 16 december 2019 werd aangenomen door de raad, lijkt er nu geen sprake te zijn van een speciale bezoekersregeling.

In het amendement, ingediend door Zó! Zoetermeer en medeondertekend door FvdB, PvdA, SP en VVD, werd afgesproken dat er een regeling moet komen voor gratis parkeren voor bezoekers van bewoners van de binnenstad. Om dat financieel neutraal te houden zouden de parkeertarieven met een dubbeltje extra worden verhoogd.

Bewoners uit de Dublinstraat, de Londenstraat en de Reimsstraat, veelal oudere mensen, zijn bang dat hun bezoek nu ook ‘s avonds parkeergeld moet betalen. Marijke van der Meer, Zó! Zoetermeer: “vele oudere mensen die daar wonen zijn bang dat hun kinderen minder vaak op bezoek zullen kunnen komen nu zij ook ’s avonds parkeergeld moeten betalen.”

In de brief die de inwoners 24 januari kregen van de gemeente over de verhoging van parkeertarieven, werd niet gesproken over de speciale bezoekersregeling. Zó! Zoetermeer heeft het college nu gevraagd om binnen 10 dagen een nieuwe brief naar de bewoners te sturen met excuses voor de gang van zaken, en met nadere informatie onder andere over de bezoekersregeling.

-advertenties-

-goede doel-