bord parkeerplaatsDe Zoetermeerse partijen VVD en PVV hebben vragen gesteld aan het college over de parkeertarieven in de openbare ruimte van het Stadshart. Er blijkt een verandering geweest te zijn in de tarieven voor het parkeren, maar dit wordt niet overal goed aangegeven.


Jeffrey van Gils, raadslid VVD: “De VVD is van mening dat parkeerboetes die zijn uitgedeeld op parkeerplaatsen waarbij de informatie (deels) niet klopt onterecht zijn en dienen te worden terugbetaald.”
ZFM laat in een bericht op Facebook weten dat veel bewoners (nog) niet op de hoogte zijn van de recent gewijzigde parkeertarieven en tijden. Ook zouden er al bekeuringen zijn uitgedeeld. Ook Jeremy Mooiman van de PVV vindt het niet kunnen dat mensen worden beboet terwijl de informatie op de automaten en borden nog niet is aangepast, hij vraagt het college om een gedoogperiode in te stellen en reeds opgelegde boetes kwijt te schelden.

 

Website gemeente

Op de website voor parkeren in de openbare ruimte wordt aangegeven dat het tarief €2,40 bedraagt per 60 minuten. Er moet van Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 23:00 uur betaald worden en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-