bord parkeerplaatsZó! Zoetermeer stelt aan de gemeenteraad voor om bij nieuwe woningen méér ruimte voor parkeren te regelen dan het college wil. De gemeenteraad beslist maandag 16 december over het nieuwe parkeerbeleid.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer: “Wij denken vooral aan de buren van de nieuwe woningen. De gemeente wil heel veel nieuwe woningen bouwen, wel 10.000 bij de bestaande 55.000, en daar komen natuurlijk mensen en gezinnen in te wonen. Die mensen moeten allemaal naar hun werk, het halve elftal van hun kinderen die uitspelen verslepen, en ook de boodschappen in huis halen. Sommigen kunnen dat allemaal op de fiets en met de bus, maar er zijn ook heel veel gezinnen die voorlopig een of twee auto’s nodig hebben. Als we te weinig parkeerplaatsen maken bij de nieuwe woningen, dan gaan de mensen in de straten eromheen parkeren en hebben we straks heel erg veel parkeerproblemen.”

In het nieuwe parkeerbeleid wordt gesteld dat mensen veel meer zullen fietsen, van het OV gebruik maken, en wordt het delen van auto’s gestimuleerd. Van der Meer: “Bij woningen voor gezinnen moeten we gewoon normale aantallen parkeerplaatsen regelen. Wij houden het gemiddelde aan van de cijfers die het kennisinstituut CROW aangeeft, en dat is al minder dan wat we in Zoetermeer gewend waren. Het is echt belangrijk dat we het nu goed regelen, want achteraf zijn dit soort problemen niet meer op te lossen!”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-