politie auto sirene 1Uit een onderzoek van RTL-Nieuws blijkt dat er in Zoetermeer 5 zogeheten ‘black spots’ zijn, plaatsen waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken zijn gebeurd. LHN stelde hierover vragen aan het college om dit onderwerp opnieuw onder de aandacht te brengen.

De RTL-Nieuws onderzoeksredactie heeft hiervoor onder meer gebruik gemaakt van gegevens van Rijkswaterstaat. In drie jaar tijd zijn in Zoetermeer 1.016 ongelukken geteld. 242 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Kruispunt Zegwaartseweg, Marconistraat is met 7 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van de stad. De gevaarlijke kruispunten zijn volgens RTL-Nieuws: Zegwaartseweg – Marconistraat, Willem Dreeslaan, Afrikaweg – Meerzichtlaan, Franklinstraat – Wattstraat en Zwaardslootseweg.

Raad en college hebben veiligheid, waaronder verkeersveiligheid, hoog op de agenda staan en meerdere kruisingen zijn in de loop der jaren zijn aangepast. LHN wil dat de veiligheid op kruispunten weer hoog op de agenda komt, naar aanleiding van dit onderzoek. Hilbrand Nawijn: “Wij zijn geschrokken van de uitkomsten van dit onderzoek. Voor onze inwoners, voor onze fietsers en vooral voor kinderen is de verkeersveiligheid van groot belang. We willen graag dat het college maatregelen neemt om deze kruispunten veiliger te maken.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-