20180929 133397 copyDe Zoetermeerse wethouders Jakobien Groeneveld en Marc Rosier zijn niet blij met de plannen die het kabinet vorige week bekend maakte over de jeugdzorg. Groeneveld: “Hier verbetert niets mee, we krijgen er alleen maar nieuwe taken bij!”

Sinds de start van dit college staan Groeneveld en Rosier al op de barricaden om meer geld voor jeugdzorg te krijgen. Groeneveld: “Wij zijn heel boos, deze plannen kosten alleen maar extra geld. Ook is er niet overlegd met de gemeenten waar het allemaal om draait.” De verlichting van de druk op jeugdzorg door de zwaardere zorg regionaal te coördineren gaat volgens de wethouder niet op voor Zoetermeer: “Wij regelen deze zware zorg nu al regionaal, dus dit gaat voor ons niets veranderen.”


Wethouder Groeneveld roept alle wethouders van Nederland op om samen één front te vormen. Maandag 18 november zal zij, samen met 70 andere wethouders zorg, plaats nemen op de tribune bij het kamerdebat over de begroting van jeugdzorg. Groeneveld: “De gemeenten komen nu steeds meer op één lijn, we moeten samen duidelijk maken dat het zo niet langer kan.”

-advertenties-

-goede doel-