pgbSP Zoetermeer opent tot aan het voorjaarsdebat, eind juni 2020, een PGB meldpunt op de SP-site, waar mensen de gevolgen van de bezuinigingen kunnen melden. Het college van B&W Zoetermeer gaat bezuinigen op de PGB’s voor kinderen die zorg nodig hebben.


Een persoons gebonden budget ( PGB) is een geldbedrag dat mensen kunnen krijgen om zelf hun zorg te organiseren en te betalen. Met een PGB kan men alle vormen van zorg inkopen. De tarieven van het PGB worden verlaagd en mensen worden gestimuleerd om de zorg via hun eigen netwerk te regelen.
Iván Beij, fractievoorzitter SP Zoetermeer: “ Bezuinigen op zorg is en blijft een politieke keuze. Wij als SP vinden dat je nooit mag bezuinigen op zorg en vooral niet op de zorg van de kwetsbaarste groep. Specialistische zorg uitbesteden aan eigen netwerk van ouders vraagt om problemen”.
De SP wil de verhalen bundelen om die aan het college aan te bieden. Het meldpunt is te vinden op: https://zoetermeer.sp.nl/nieuws/2019/11/meldpunt-ervaringen-bezuiniging-pgb

Het is ook mogelijk om ervaringen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-