windmolenHet CDA maakt zich zorgen over mogelijke plaatsing van windmolens net buiten de stadsgrenzen van Zoetermeer. Buurgemeente Lansingerland zocht een plek voor windturbines op de bedrijventerreinen Bleizo en Prisma. Nu dat niet lijkt te lukken worden andere locaties dicht bij Zoetermeer gezocht.

“Het CDA wil van het Zoetermeerse college weten wat de impact is voor onze inwoners, en hoe zij verder worden geïnformeerd,” aldus CDA-raadslid Klaasjan de Jong. In schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA Zoetermeer met name aandacht voor de informatievoorziening aan mensen die wonen in Rokkeveen en Oosterheem. De buurgemeente meldt in een brief aan de provincie dat zij het zoekgebied voor windturbines verlegt van Bleizo en Prisma naar andere delen van de gemeente. De Jong wil van het Zoetermeerse college weten wat de impact is voor mensen in Zoetermeer en hoe deze informatie bij de inwoners van Zoetermeer terecht komt.

 

Ideeën gemeente

De energietransitie gaat alle Zoetermeerders aan. De Jong: “Met regelmaat spreek ik mensen die met spanning uitkijken naar informatie over wat er op ons afkomt. Daarom wil het CDA ook weten wanneer inwoners van Zoetermeer kennis kunnen nemen van de ideeën die de gemeente Zoetermeer heeft bij een duurzame energievoorziening, en het tijdspad waarin concrete veranderingen aan de orde zijn.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-