dp sportcentr driesprong 1Nu de raad maandagavond beslist over de locatie van het nieuwe Zoetermeerse zwembad, komen er vanuit de politieke partijen verschillende moties binnen rond deze belangrijke beslissing. De VVD wil het fietspad naar het Van Tuyllpark veiliger maken en de PvdA zou De Driesprong willen behouden.

Met een motie hoopt de Zoetermeerse VVD de gemeente opdracht te geven om het fietspad langs de Van der Hagenstraat te ‘upgraden’. “Wij willen dat iedereen veilig op de fiets naar het nieuwe zwembad en de sportclubs in het Van Tuyllpark kan”, aldus VVD raadslid Jeffrey van Gils. Op sommige stukken weg, aan de Van der Hagenstraat is nu nog geen gescheiden fietspad, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

PvdA: verkoop Driesprong voor behoud zwembad

De PvdA zou graag zien dat het college onderzoekt of het mogelijk is om het complex De Driesprong te verkopen aan een particuliere eigenaar. Op deze manier zouden het zwemwater en andere sportfaciliteiten mogelijk toch behouden kunnen blijven in het centrum.
Gezien de kosten zou de Driesprong sluiten zodra het nieuwe bad open gaat. De PvdA ziet mogelijkheden om het complex aan particuliere eigenaren te verkopen, zoals bijvoorbeeld particuliere zweminstituten die nu gebruik maken van het bad.
Ook Zoetermeer Vooruit riep op 12 november al op om de Driesprong te behouden en te renoveren, maar deze motie werd afgewezen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-