afval2Zwerfvuil is slecht voor de leefbaarheid in de wijken. Het CDA wil daarom een snelle, lokale aanpak. Waaiende plastic tasjes, lege blikjes, resten van folders, kapotte ballonnen. Veel mensen storen zich terecht aan deze aanblik. Het CDA roept het college op tot actie.

De Zoetermeerse resultaten met het scheiden van afval blijven al jaren achter bij het landelijk
gemiddelde en ook beland er steeds meer afval op straat. Met name in Meerzicht en Seghwaert is het probleem groot. Het CDA roept daarom het college op om tot actie over te gaan, in de stad én bij politiek Den Haag. De Tweede Kamer houdt het debat over statiegeld op blikjes en kleine flesjes op 15 maart 2018.

 

Als één van de grotere steden van Nederland heeft Zoetermeer een duidelijke stem richting Den Haag.
CDA raadslid Klaasjan de Jong: “Het CDA wil dat de gemeente die stem gebruikt om eindelijk eens door te pakken. Het is een simpele kwestie die we met nuchter verstand op kunnen lossen. Met statiegeld op blikjes en het schrappen van nutteloze verpakkingen, snijdt het mes aan twee kanten: minder verspilling én minder rotzooi op straat. Goed voor de leefbaarheid in de wijken, goed voor de toekomst van onze kinderen”.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-