euros“Het CDA vindt dat zorggeld is bedoeld voor goede zorg. Niet voor een directeur die boven de Balkenendenorm wil verdienen,” aldus CDA-fractielid Klaasjan de Jong. Zorginstellingen die het geld toch steken in hun directie en niet in goede zorg en meer personeel, zijn niet welkom in onze stad.”

De topinkomens die veel bestuurders van zorginstellingen verdienen, zijn volgens het CDA niet meer van deze tijd. “Als je ziet dat zoveel geld dat eigenlijk is bedoeld voor goede zorg wordt besteed aan salarissen van bestuurders, dan moet je je afvragen of je dat als samenleving wel wilt. “Veel mensen maken zich daar zorgen over,” aldus De Jong. “Het CDA deelt die zorgen. We zien in het nieuws steeds vaker gekke dingen. Zaken die niet eerlijk lijken. Niet goed voelen. Dat geldt zeker voor de topinkomens in de zorg. Kijk om je heen: 1 op de 5 jongeren in Zoetermeer krijgt jeugdzorg. Zoetermeer is de derde stad van Nederland waar de meeste kinderen in de jeugdzorg zitten. Het CDA vindt dat onbestaanbaar.”


Zolang er binnen de zorgsector nog steeds een cultuur heerst van topsalarissen en megalomane gouden handdrukken, dan wil het CDA er iets tegen doen. In een recent artikel in het AD (https://www.ad.nl/rotterdam/bijna-1-op-de-5-zorgclubs-heeft-nog-topsalaris~a1c2185c/) wordt bijvoorbeeld een gouden handdruk van 172.000 euro genoemd. De Jong: “Dat is toch ongelooflijk! Daar kun je een jaar lang 4 mensen fulltime voor inhuren! En vervolgens discussiëren we met elkaar over wachtlijsten in de jeugdzorg.”

Een deel van de grote zorginstellingen met te hoge optinkomens die actief zijn in Rotterdam, zijn ook actief in onze regio. Denk bijvoorbeeld aan Parnassia. Puur lokaal zitten in ieder geval WZH en Fundis boven de Balkenendenorm.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-